Udlejning af lejlighed | En prisfastsættelse du kan stole på og 3 af de høje
288
post-template-default,single,single-post,postid-288,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0

En prisfastsættelse du kan stole på og 3 af de høje

 

Størstedelen af min hverdag, sidder jeg med vurderinger af forskellige lejemål samt rådgiver både ejendomsmæglere, private udlejere samt professionelle investorer omkring lejeniveau. Markedet er ligesom så meget andet, vekslende og priserne kan være svære, at gennemskue for både private udlejere og lejere. Hvis du tager et kig på de forskellige portaler vil du ligeledes se vekslende priser inden for et lille geografisk område og hvorfor så det?

Der burde ikke være et særligt stort udsving, men sandheden er den, at priserne kan variere med ca 70 % for næsten identiske lejemål i samme område.

Der findes overskyggende 3 grunde til ”høje” lejeniveauer:

  1. RIGTIG mange ”professionelle” også kaldet udlejningsbureauer bliver nød til, at overkalkulere prisen, da de ellers ikke vil få kunden ind. KORREKT, det lyder falsk og det er det faktisk også, men det giver desværre mening for dem. Jeg kan heldigvis tillade mig, at skrive sådan, da jeg selv er ejer af et housingselskab og næsten dagligt taber ”cases/lejemål” til konkurrenter som sætter prisen højere end markedet kan trække. Jeg forstår helt oprigtigt de mange udlejere, som får præsenteret en høj leje, får de den så afsat? I de fleste tilfælde NEJ, men ideen er, at sætte kunden ned i pris efterfølgende. En model jeg IKKE kan stå inde for. Jeg er hverken sur eller tvær da jeg heldigvis har masser af gode forstående kunder som vælger os for vores service, netværk og troværdighed i stedet for et overkalkuleret lejeniveau, men det gør altså, at priserne bliver højere (I hvert fald inden de bliver sat ned igen)
  1. Rigtig mange de ”højere” prisfastsættelser oftest er boliger/lejemål som er taget i brug efter 31.12.91 og derfor kan omgå boligreguleringslovens §5. (”fri huslejefastsættelse”). Det er oftest nybyggerierne i vil kunne se dette hos.
  1. Tagetager og de såkaldte 80/20 ejendomme er som hovedregel også omgået af Boligreguleringslovens §5 og kan derfor sætte sin husleje til det lejedes værdi eller markedslejen. Et eksempel kan være de gamle kontorer i indre by som tidligere tjente som værende erhverv og efterfølgende er lavet om til lejligheder samt loftsrum som har skiftet status til privatbeboelse.

Ovenstående eksempler er altså nogle af grundene til et misvisende markedet, som for “udestående” kan virker mærkeligt. Fuldt forståeligt!

Der er selvfølgelig flere grunde til høje lejefastsættelser, men ovenstående er dem jeg møder flest af. Brug det, hvis du selv overvejer, at købe en lejlighed/bolig med henblik på udlejning og tænk over prisen, hvis du står og skal leje en bolig;)

Alt for nu.

 

/Rasmus

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.